Herentals

Hobbybrouwers Hopscheppers

De Hopscheppers zijn zes vrienden en brouwen is hun hobby. In 2013 richten ze de vzw Hobbybrouwers Hopscheppers op en kwam het eerste bier in verkoop.

Ze brouwen een paar interessante, maar wat minder toegankelijke bieren, zoals Hopschepper (een IPA) of de Imperial Kroezer (een Russian Stout). De brouwers waren echter van het begin overtuigd dat hun bier van hoge kwaliteit was. Dat werd in 2014 bevestigd, toen de Hopschepper in de top tien eindigde op het Zythos Bierfestival.

De Hopscheppers wisten nu dat ze goed bezig waren. Naast de Hopschepper en de Imperial Kroezer, brouwen ze ondertussen ook het scoutsbier Bast, dat heel populair is bij de bierliefhebbers van Herentals. Voor het tienjarig bestaan van het Herentalse cultuurcentrum brouwden ze in 2017 de Schalkse 10, een sterk feestbier. Je kan de Hopschepperbieren proeven in verschillende cafés in de stad. 

Contact

Berkenlaan 4, Herentals
0494 92 56 89
hopscheppers@outlook.com
www.hopscheppers.be

Openingsuren:
Open op afspraak.

Volg Hobbybrouwers Hopscheppers:
Facebook

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.