Herentals

Speculaas Heyns

In 1889 opende Jef Heyns op de Grote Markt een bakkerij. Daar werd voor het eerst speculaas van Heyns gemaakt. Ondertussen zet de vijfde generatie speculaasbakkers de traditie van hun betovergrootvader verder.

Wat maakt de speculaas van Heyns zo anders? Simpel. Geen smaakstoffen of bewaarmiddelen. Enkel pure ingrediënten: roomboter, verse eieren en natuurlijk het goed bewaarde familierecept. Want dat is nog steeds hetzelfde als dat van hun betovergrootvader.

De speculaas vind je in alle maten en gewichten. Zo is Jef, hun grootste speculaasfiguur, maar liefst 65 centimeter hoog en weegt hij 1,6 kilogram. Ook andere figuren zijn vernoemd naar vroegere bakkers of familieleden. 

En de speculaasvormen? Die zijn nog steeds dezelfde als vroeger. Van traditie gesproken …

In hun winkel vind je naast de lekkerste speculaas en speculaaspasta ook heerlijke chocoladeproducten, marsepein en ander lekkers. Ideaal om cadeau te doen, of gewoon voor jezelf. 

Op het gekste ogenblik van de dag zin in speculaas? Geen probleem! Naast de winkel vind je de Specumaat, een automaat die 7 op 7 gevuld is met lekkere, verse speculaas.

Contact

Bovenrij 50, Herentals
014 21 14 24
info@speculaasje.be
www.speculaasje.be

Openingsuren:
Open woe tot vr van 9 – 17 uur. Op za van 9 – 16 uur. 

Volg Speculaas Heyns:
Instagram
Facebook

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.