Herentals

Appelen Roes

De appel valt niet ver van de boom. Dat geldt zeker voor het familiebedrijf Appelen Roes. Momenteel is het reeds de derde generatie. Beide grootouders runden een gemengd landbouwbedrijf, waarna ze overstapten op de fruitteelt. De familie Roes is letterlijk grootgebracht tussen de appelen en de peren. Zo bleef de passie in het bloed zitten. 

Het bedrijf beslaat maar liefst 27 hectare oftewel 54 voetbalvelden. Naast de uitgestrekte boomgaarden is er natuurlijk ook het magazijn, waar ruimte is voor een appelpers, een sorteermachine en moderne koelcellen om de appelen kraakvers en op smaak te houden.

De familie plukt de vruchten met de hand wanneer de smaak optimaal is. Dat houdt in dat elke appel op een ander moment wordt geplukt, zelfs als ze naast elkaar hangen. Dat is intensiever en het vergt meer aandacht en ervaring van de plukker. Wat je ervoor terugkrijgt, is een ongeëvenaarde smaak.

Naast appelen vind je bij Roes ook peren, kersen, tomaten, aardappelen, zelfgemaakt appelsap en een selectie sappen, Roes Gin, appelwijn, siroop, confituur en honing van andere producenten.

Contact

Vennen 4, Herentals
014 72 30 94
appelen@roes.be
www.appelenroes.be

Openingsuren:
Open ma tot vr van 8.30 – 18 uur.
Za van 8.30 – 16 uur. Zo gesloten.

Volg Appelen Roes:
Instagram
Facebook

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.