Herentals

Bakkerij Mens

Sus Mens begon zijn bakkerij in 1890 in de Zandstraat. In 2002 bouwde zijn achterkleinzoon – ook Sus Mens – een nieuwe bakkerij in de Wasserijstraat. Deze Sus deed mee aan verschillende bakwedstrijden en werd in 2015 tweede op het wereldkampioenschap in Rimini (Italië). In 2021 ontving hij het gouden ereteken van Laureaat van de Arbeid.

Ondertussen zorgt Jorne Mens – ondertussen de vijfde generatie van bakkers – voor het verdere bestaan van Bakkerij Mens.In 2021 vertegenwoordigde hij België op het Europees Kampioenschap in Nantes (Frankrijk).

Bakkerij Mens is van in het begin een warme bakker die alles in huis maakt: brood, patisserie, chocolade en natuurlijk de speculaashun specialiteit.

Sinds 1983 maakt en verkoopt Bakkerij Mens het Hertals Boompje, een koekje in de vorm van het wapenschild van Herentals. Je kan ook charcuterie en kaas kopen bij Bakkerij Mens. Sus en Nancy zijn sinds 2016 kaasmeester.

Contact

Wasserijstraat 7, Herentals
014 21 11 00
0472 41 79 26
bakkerij.sus.mens@skynet.be

Openingsuren:
Open woe tot zo van 6.45 – 18 uur.
Ma van 6.45 – 5 uur. Di gesloten.

Volg Bakkerij Mens:
Instagram
Facebook

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.