Herentals

Brouwerij Leysen

Brouwerij Leysen is een kleine huisbrouwerij gelegen tegen de bossen van Herentals. Naast de eigen Baskwadderbieren brouwt Leysen ook bieren voor derden in hoeveelheden van 200 tot 1000 liter. De bieren zijn in de lokale horeca terug te vinden.

In zijn studententijd raakt brouwer Jorge Leysen in
de ban van het betere bier. In 2000 vloeien de eerste brouwsels uit de ketel, toen nog een van 30 liter. De bieren vinden al snel hun weg naar de straatfeesten en cafés van Herentals. In 2015 verbouwt Jorge zijn kelder tot een volwaardige brouwerij en sindsdien mag hij zich officieel een brouwer noemen.

Het bekendste bier van Jorge is ongetwijfeld de Baskwadder, vernoemd naar een monster dat ’s nachts door de bossen van de Kempen ronddwaalt.

De Baskwadder is verkrijgbaar in blond, dubbel of tripel. Maar brouwerij Leysen heeft ook nog andere pareltjes op de lijst staan. Je kan ze proeven in verschillende cafés in de stad.

Brouwerij Leysen brouwt
voor waterdoecentrum Hidrodoe ook Ne Blonde Drup en Ne Donkere Drip. 

Contact

Meivuurstraat 2, Herentals
0473 96 40 78
info@brouwerijleysen.be
www.brouwerijleysen.be

Openingsuren:
Open op afspraak of via de webshop.

Volg Brouwerij Leysen:
Instagram
Facebook

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.