Herentals

Culinaire Slagerij Brabants

De Culinaire Slagerij Brabants van Evy en Jelle biedt al 15 jaar puur kwaliteitsvlees aan. Je kan er terecht voor eerlijk vlees van hoge kwaliteit, gekweekt met zorg voor de dieren, maar ook voor bereide gerechten en huisgemaakte charcuterie. Voor dit laatste vielen ze in 2021 in de prijzen op een internationale wedstrijd. Ze namen deel met zes producten en wonnen vijf keer goud en één keer zilver. Jelle en Evy werden recent ook gehuldigd met het gouden ereteken van de Koninklijke Orde voor ambachtsman en -vrouw.

In hun eigen rijpingskamer ontwikkelden ze dry aged rundsvlees, één van hun topproducten. Hun (h)eerlijke steaks, waaronder Japanse Wagyu, bouwden in Herentals en omstreken inmiddels een heuse reputatie op. Ook het barbecue- en wildseizoen genieten telkens de volste aandacht. Verder zijn de hoogwaardige Italiaanse en Spaanse charcuterieën van dezelfde kwaliteit als die in Italië of Spanje. 

Milieubewust werken is erg belangrijk voor Evy en Jelle. De versnijdingen en het uitbenen gebeuren in de zaak zelf zodat niets van het dier verloren gaat. Van de beenderen worden fonds voor de sauzen getrokken. Ook voor vegetariërs is er een uitgebreide keuze, van vegetarische hamburgers tot veganistische pulled pork op basis van jackfruit. 

Naast hun werk in de slagerij, organiseren Evy en Jelle ook culinaire workshops, barbecues of culinaire evenementen. Ze zijn ook verdeler van de Big Green Egg. Vraag er gerust naar, ze vertellen je graag meer. 

Contact

Lierseweg 27, Herentals
014 23 06 14
info@slagerijbrabants.be
www.slagerijbrabants.be

Openingsuren:
Open di, wo en vr van 9 – 12.30 uur en van 13.30 – 18 uur.

Volg Culinaire Slagerij Brabants:
Instagram
Facebook

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.