Herentals

Moodbirds

Klaartje Gilliams is dol op vliegen en vogels. Als kind verzamelde ze porseleinen vogels en verzorgde ze haar kippen. Als stewardess vloog ze de hele wereld rond. Nu maakt Klaartje kunst. Gevleugelde kunst, en dat mag je letterlijk nemen. 

Klaartje maakt kunst op basis van recyclage. Alles wat ze in haar handen krijgt, gebruikt ze om er iets anders, mooiers of bruikbaars van te maken. Elk werk heeft een apart verhaal, niets is gepland, alles gebeurt gewoon. Ze werkt op basis van toeval en een portie geluk, met veel liefde en passie.

Elk werkstuk groeit organisch op buikgevoel en met veel aandacht, liefde en vooral plezier. Klaartje is dan ook verliefd op elk kunstwerk dat ze maakt. Als ze een werk verkoopt, wil ze graag weten waar het terecht komt.

Vogels spelen dan ook een hoofdrol in haar kunst. Alle werken zijn ontstaan uit toevallige vondsten, giften, gebruikte voorwerpen. Het resultaat is een scala van kleine gadgets, zoals coasters, theemokken, winkeltasjes, spiegeltjes, bladwijzers, prentkaarten en kalenders.

Speciaal voor de Streke Doos ontwierp ze fantasievogels, die graag uitvliegen en zo de wijde wereld willen veroveren. Haar ultieme droom is dat iedereen dit gevoel krijgt. Kunst is wat ons onderscheidt van de andere diersoorten, het maakt de wereld steeds een beetje mooier, anders.

Contact

klaartje2520@outlook.com
0476 46 11 78
www.moodbirds.be

Openingsuren:
Open op afspraak 

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.