Noorderwijk

Pavão de Vidro

Maaike Depauw uit Noorderwijk is de laatste jaren gepassioneerd door glaskunst en glasjuwelen. Zo ontstond Pavão de Vidro. Pavão de Vidro is Portugees voor ‘Pauw van glas’, en dus een knipoog naar haar Braziliaanse roots, haar achternaam en haar liefde voor glas. Maaike maakte van haar hobby haar beroep en kreeg in oktober 2023 het ‘Erkend Ambacht’-keurmerk van de Vlaamse overheid.

Maaike gebruikt in haar werk verschillende technieken. Glasfusing (of glass fusing in het Engels) is het smelten van glas in een keramische oven op ongeveer 800°C. Tiffany is het omwikkelen van stukjes glas met een koperfolie en die dan aan elkaar solderen. Lampworking (of Flameworking) is het branden van glaskralen met een propaanbrander.

Maaike gebruikt niet eender welk glas. Haar fusing glas komt van het gerenommeerde Bullseye, een topmerk met schitterende kleuren van hoge kwaliteit. Hiermee creëert Maaike in haar eigen stijl borrelbordjes, theelichtjes, figuren, raam- en wanddecoratie, zonnecatchers, zeilboten, vissen, plantenstekers, windgongen, vazen, … Voor haar glasjuwelen gebruikt ze het befaamde Murano glas – dat gemaakt wordt volgens de ambachtelijke tradities van dit eiland nabij Venetië.

Maatwerk is mogelijk. Bij Maaike thuis kan je ook workshops volgen. Tijdens die workshops dompelt ze jong en oud onder in de schitterende wereld van glaskunst. 

Contact

Grote Plek 41, Noorderwijk
0476 46 11 78
info@pavao-de-vidro.be
www.pavao-de-vidro.be

Openingsuren:
Open op afspraak 

Volg Pavão de Vidro
Facebook
Instagram

Hoor jij thuis in de volgende editie van het Streke Boekske?

Ben je ook streekproducent of creatieve maker uit Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dan verschijn jij binnenkort misschien wel in onze unieke Streke Doos, op deze site én in onze volgende editie van dit boekje.